Regnvandsbassin skal ligge på grønt område

Et smalt flertal i Aabenraa Byråd ville i efteråret gøre forsøg på at placere et regnvandsbassin i et naturbeskyttet område for at undgå at bruge et grønt areal, som områdets beboere samles på. Men den gik ikke, har flertallet i byrådet nu erkendt. Venstremand beskylder forvaltningen for at bruge tvang, og borgmester vil forsøge at påvirke lovgivningen.

Beboere på blandt andet vejen Udsigten i Kruså er meget lidt begejstrede ved udsigten til, at halvdelen af deres grønne område skal være regnvandsbassin. Arkivfoto:
Beboere på blandt andet vejen Udsigten i Kruså er meget lidt begejstrede ved udsigten til, at halvdelen af deres grønne område skal være regnvandsbassin. Arkivfoto: Timo Battefeld, JydskeVestkysten

RESÜMEE

Mit knapper Mehrheit beschloss der Stadtrat von Aabenraa, eine frühere Entscheidung über den Standort eines Regenwasserbeckens in Kruså zu ändern. Auf der Ratssitzung gaben mehrere Politiker zu, dass die frühere Entscheidung getroffen wurde, um dem Wunsch der Anwohner nachzukommen, das Becken von einem Gebiet zu entfernen, das viele Einwohner von Kruså als Naherholungsgebiet nutzen. Das ist aber nicht möglich, und neulich hat der Stadtrat mehrheitlich beschlossen, dass das fragliche Regenrückhaltebecken in die Grünanlage verlegt werden soll. Das Regenwasserbecken wird dazu beitragen, die Wasserqualität in Krusåen zu verbessern.

Kruså. - Byrådets beslutning i september sidste år var en overspringshandling. Nogle påpegede, at det godt kunne blive problematisk, men man ville gerne give efter for beboernes ønsker. Det var en politisk kigg..

to 30 jun, 20:28
Henriette Pilegaard
JydskeVestkysten