Piskede vandet til skum: Louisas guldtørst var ikke til at slukke

Louisa Obermark piskede vandet til skum i Hannover og sikrede sig og TSB fem guldmedaljer ved de nordtyske mesterskaber.

Louisa Obermark piskede vandet til skum og vandt fem guldmedaljer i Hannover. Foto: Privatfoto
jk@fla.de
onsdag d. 29. marts 2023 kl. 13.46

Hannover. Det blev en helt igennem forrygende weekend for Louisa Obermark, der ved de nordtyske mesterskaber i Hannover deltog i fem discipliner - og svømmede hjem til Flensborg med fem gange guld.

Det imponerende guldtogt startede lørdag med 200 meter fri, der hidtil ikke har været nogen yndlingsdisciplin, men 20-årige Louisa Obermark fik en drømmestart på stævnet og blev en aldeles suveræn vinder i tiden 2:14,08.

Samme eftermiddag var den medaljeglubske Flensborg-pige igen i bassinet og hentede guldet i 400 meter fri - og så kan man jo lige så godt slutte aftenen af med guld i 200 meter butterfly i vindertiden 2:33,78.

Søndag var medaljetørsten langt fra slukket, og allerede om formiddagen stod Louisa Obermark igen øverst på podiet efter 800 meter fri - et løb Flensborg-pigen dominerede fra start til slut og vandt overlegent i tiden 9:35,25.

Hun præsterede desuden undervejs efter et internt kapløb med Berlin-svømmeren Annie Noom at blive klokket i tiden 5:26,24 for de første 400 meter - den hurtigste tid ikke bare i hendes aldersklasse men ved helt stævnet generelt.

Weekenden blev søndag eftermiddag passende sluttet af med den femte gyldne medalje i 200 meter ryg, og så var det vist hjem til Flensborg og puste ud efter et mesterskab, som TSBs andet store medaljehåb Niklas Fahlteich desværre måtte melde afbud til på grund af sygdom.