Danmark snupper ny storsejr og er i kvartfinalen

Efter en svag første halvleg spillede Danmark sig op og slog Bahrain med ti mål i OLs gruppespil. Lasse Svan fik en pause og Emil Jakobsen fejrede sin OL-debut.

Kevin Møller fik hele kampen mod Bahrain.
Kevin Møller fik hele kampen mod Bahrain. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe
sport@fla.de
onsdag d. 28. juli 2021 kl. 4.13

Tokio. Det danske håndboldlandshold vandt også sin tredje kamp ved OL i Tokyo. Den tidlige gruppekamp mod Bahrain blev vundet med 31-21, og Nikolaj Jacobsens tropper fastholder kursen mod gruppens endelige førsteplads.

Med kampstart klokken 9 lokal tid stod spillerne op mellem klokken 5 og 6, men selv om de var stået tidligt op, skulle spillerne lige i gang, inden de var i stand til at hive en stor pligtsejr hjem. En skidt første halvleg blev afløst af god anden.

Bahrain kom til kampen med to etmålsnederlag fra møderne med Sverige og Portugal, men mod Danmark formåede det undertippede mandskab blot at holde sig inde i opgøret i knap en halv time.

Nikolaj Jacobsen valgte at sende flere af de vanlige reserver i kamp fra begyndelsen, og det gav hurtigt en føring på 5-1.

Men snart skulle danskerne løbe ind i store angrebsproblemer. På et lille kvarter lykkedes det blot at sende to bolde i kassen, og det eneste positive i den periode var, at Bahrain også havde store scoringskvaler.

Henrik Toft Hansen og Magnus Saugstrup tog således godt fra i forsvaret foran Kevin Møller fra SG Flensburg-Handewitt, der fik hele kampen i målet, mens Niklas Landin fik et hvil på bænken. Helt ude sag Lasse Svan. Efter de to første puljekampe, hvor han spillede 3/4 del af tiden, fik han en pause. I stedet var Emil Jakobsen med for første gang. Han scorede et enkelt mål. SG-holdkammerat Mads Mensah Larsen stod for tre mål.

I den scoringsfattige periode i begyndelsen var afstanden længe blot to mål, men et par nemme træffere i det tomme mål fra Johan Hansen, der blev dansk topscorer med seks mål, i slutfasen hjalp danskerne til den komfortable pauseføring på 12-7.

Efter pausen var der også debut i turneringen til Morten Olsen, der har plejet en skade, og han var med til at løfte det danske angrebsspil betragteligt i anden halvleg. Føringen voksede i et pænt tempo og peakede ved 28-15, men derfra fik Bahrain pyntet en smule på facit.

Der blev dryppet malurt i den danske sejr, da Lasse Andersson allerede efter 12 minutter vrikkede om på anklen. Han måtte hjælpes fra banen, med noget der lignede en mulig ankelskade. Tiden må vise, hvor slemt det står til.

Holdets næste opgave er fredag (kl. 12.30/direkte DR1), når Portugal venter.