Danske desserter bliver serveret på tysk

En dansk museumsmand fra Hamborg skriver om søde fristelser fra kongeriget - og deler gavmildt ud af familiens opskrifter.

Billede
Husum Verlag

RESÜMEE

Früchte, Zucker, Milch, Sahne und Eier sind die Zutaten in dänischen Desserts. Wie sie entstanden sind und wie sie zubereitet wurden, beschreibt Torkild Hinrichsen im Buch »Dänische Desserts - Süße Versuchungen« (Husum Verlag). Eine einzigartige Sammlung familiärer Rezepte, gespickt mit Geschichten und alten Familienfotos, gibt Einblicke in alte dänische Kochtraditionen der vergangenen 200 Jahre.

Unter den Rezepten befinden sich sowohl Klassiker als auch außergewöhnliche Erfindungen wie etwa »dansk æblekage« (Dänischer Apfelkuchen), »eventyrrand« (Märchen-Auflauf), »heksenes æblesne« (Apfelschnee der Hexen) oder »muldvarpeskud« (Maulwurfshaufen).

Husum. »Hvis du ikke spiser op, så får du ingen dessert!«

Denne sætning har de fleste sikkert fået at høre i deres barndom. Så kan man opfatte det som en trussel eller som et simpelt og rationelt pædagogisk værktøj.

21 okt 2021, 7:31
Hans Christian Davidsen
hcd@fla.de