Dansk plankeværk hjælper Barcelona i CL-finalen

Kevin Møller blev skiftet ind i Barcelona-målet og vendte momentum i semifinalesejren på 37-32 over PSG.

Barcelona's Ludovic Fabregas scorer.
Barcelona's Ludovic Fabregas scorer. Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix
mandag d. 28. december 2020 kl. 19.53

Köln. Barcelona bliver den ene af deltagerne i herrernes Champions League-finale i håndbold.

I mandagens semifinale vandt den spanske storklub med 37-32 over Paris Saint-Germain ved Final 4-stævnet i Köln.

Den danske målmand Kevin Møller var helt central i spaniernes sejr. Han kom ind midtvejs i første halvleg, da PSG førte, men efter storspil fra danskeren overtog Barcelona kontrollen i kampen.

Ved pausen havde Kevin Møller en redningsprocent på vanvittige 66,7. Selv om den naturligt nok dalede i løbet af anden halvleg, kunne sønderjyden til sidst fejre finalepladsen med en samlet redningsprocent på 39.

Dermed havde han mere succes end Mikkel Hansen, der begik flere fejl undervejs, men trods alt scorede på syv ud af ni skud.

PSG var uden den coronaramte danske stregspiller Henrik Toft Hansen. Han ville formentlig have pyntet i franskmændenes forsvar, der havde svært ved at håndtere Barcelonas hurtige angrebsspil.

Den spanske klub var også uden en af sine danskere. I november blev fløjspilleren Casper U. Mortensen således meldt ude med en knæskade i fem måneder.

PSG lagde bedst ud og fik et lille overtag på måltavlen, men så smed Barcelona danske Kevin Møller ind i målet.

Danskeren indledte forrygende, og da Barcelona begyndte at spadsere igennem parisernes forsvar i den anden ende, blev en PSG-føring på 10-8 midtvejs i halvlegen vekslet til en Barcelona-føring på 18-14 ved pausen.

I starten af anden halvleg fortsatte Kevin Møller de gode takter, og den danske målmand formåede også at komme på måltavlen, da han fra eget felt smed bolden ned i det modsatte net til en føring på 23-17.

Siden faldt både Barcelonas forsvarspil og Kevin Møller i niveau, og franskmændene nærmede sig en smule på måltavlen. I slutfasen skruede Barcelona igen op for niveauet og fjernede den sidste snert af spænding.

Finalen spilles tirsdag aften. Her bliver modstanderen enten tyske Kiel eller ungarske Veszprem. Der er tale om afslutningen på 2019/20-sæsonen, som blev afbrudt på grund af coronapandemien før knockoutfasen i Champions League.