Danmark sikrer EM-avancement

Med 34-23-sejren over Slovenien er de danske håndboldherrer allerede klar til mellemrunden. Sverige med SG Flensburg-Handewitt-spillerne Jim Gottfridsson og Hampus Wanne taber til Spanien.

Niklas Landin leverede en formidabel kamp mod Slovenien.
Niklas Landin leverede en formidabel kamp mod Slovenien. Foto: Ritzau Scanpix
tif@fla.de
lørdag d. 15. januar 2022 kl. 22.25

Debrecen. De danske håndboldherrer har allerede inden sidste kamp i indledende runde af EM i Ungarn og Slovakiet allerede sikret sig pladsen i mellemrunden og det med to point. En stærk defensiv med en endnu bedre målmand Niklas Landin sikrede 34-23-sejren mod Slovenien.

- Stor ros til spillerne. De spillede en fremragende kamp med masser af tempo og en Niklas Landin der tager nærmest alt i anden halvleg. Så er det betydeligt lettere. Denne kampen skulle give en indikation, hvor vi er på vej hen i dette mesterskab, så mon ikke vi kigger til de bedre placeringer, sagde landstræner Nikolaj Jacobsen til TV2 efter kampen.

Landstræneren satsede på samme startformation, som i kampen mod Montenegro. Det var ensbetydende med, at både Emil Jakobsen og Lasse Svan fra SG Flensburg-Handewitt var med fra start. Ikke overraskende sad Aaron Mensing igen på lægterne sammen med René Antonsen, skadede Johan Hansen og tidligere Flensborgspiller Henrik Toft Hansen. Flensborgs Simon Hald, Mads Mensah Larsen og Kevin Møller måtte nøjes med en plads på bænken i starten. Der sad også Hans Lindberg, der først blev indlæmmet i truppen lørdag efter fiberskaden hos Johan Hansen.

Det blev fra starten af en stor mundfuld for de danske spillere. Det slovenske forsvar spillede med stor fysik og stillede det ellers så sprudlende danske angreb over for en opgave. Da forsvaret heller ikke fik helt fat, blev det en første halvleg i øjenhøjde. Mads Mensah Larsen kom såmen allerede efter 14 og Simon Hald efter 22 minutter på banen. Lettere blev det dog ikke for håndboldherrerne at spille sig igennem.Danmark fik dog tilspillet sig en smal 16-14-føring til pausen.

Danmark kunne dog støtte sig på Niklas Landin. Målvogteren, der til dagligt spiller i THW Kiel, begyndte for alvor at tage fra i løbet af anden halvleg og sørgede for ro i egne rækker. Det udnyttede håndboldherrerne til at slå et hul i løbet af det første kvarter i anden omgang. Slovenien tabte mere og mere disciplinen og manglede konsekvensen i afslutningerne.

Det var nok til at sikre sig sejr nummer to efter to kampe for det danske landshold i den indledende pulje. Med 34-23-sejren er Danmark allerede sikret pladsen i mellemrunden i Budapest og det med to point. De danske SG-spillere Emil Jakobsen (tre mål), Lasse Svan (et mål), Simon Hald (to mål) og Mads Mensah Larsen (2 mål) kunne bidrage på banen, mens målmand Kevin Møller kun kunne beundre Landins pragtredninger fra bænken.

Svensk nederlag

Hos det svenske landshold var der inden den vigtige kamp mod Spanien i den indledende pulje igen andet end det sportslige tema. Forsvarsgeneral Max Darj var blevet testet positiv på corona og var derfor ikke med. Dermed var svenskernes forsvar klart svækket i 28-32-nederlaget mod Spanien.

Om det var det eller den spanske styrke var ikke til at få afklaret. Svenskerne havde det dog svært i første halvleg og var bagud 14-17 til pausen. SG Flensburg-Handewitts svenske styrmand Jim Gottfridsson gjorde dog sit med fem scoringer i første halvleg, til at holde Sverige inde i kampen. SG-makkeren Hampus Wanne kom for alvor op i omdrejninger i anden halvleg, men hans i alt otte scoringer kunne heller ikke afværge nederlaget. Gottfridsson endte på i alt seks scoringer. Sverige skal spille den afgørende kamp om pladsen i mellemrunden på mandag mod Tjekkiet.

SG Flensburg-Handewitts keeper Benjamin Buric måtte i den tidlige kamp lørdag med Bosnien-Hercegowina indkassere deres andet nederlag i anden kamp.

I 19-27-nederlaget mod Tjekkiet stod Buric godt nok med en redningsprocent på 21, men det var ikke nok for de coronaramte Bosnierne mod et godtspillende hold fra Tjekkiet.

Norge, uden spillere fra SG Flensburg-Handewitt, rendte ind i et overraskende 22-23-nederlag mod Rusland. Inden kampen var tidligere SG-keeper Torbjørn Bergerud tvivlsom, efter han til træning blev ramt af en bold i hovedet.