Danske reserver stråler mod Nordmakedonien

De danske håndboldherrer var også med reserverne ikke til at slå ved EM. Ljubomir Vranjes og Slovenien er ude af EM efter nederlag til Montenegro.

Kevin Møller leverede en flot kamp mod Nordmakedonien med stærke parader.
Kevin Møller leverede en flot kamp mod Nordmakedonien med stærke parader. Foto: Ritzau Scanpix
tif@fla.de
mandag d. 17. januar 2022 kl. 22.00

Debrecen. Der var ingen slinger i valsen hos de danske verdensmestre da Nordmakedonien blev besejret med 31-21. Danmark sparede ellers masser af bærende kræfter, men efter en lidt tøvende start fik også reserverne kontrol over kampen, der aldrig blev spændende.

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde efter kvalifikationen til mellemrunden med to point og inden den betydningsløse kamp mod Nordmakedonien bebuddet at spare nogle af de bærende kræfter. Derfor var det også at Aaron Mensing fra SG Flensburg-Handewitt kunne bytte tilskuerpladsen ud med halgulv og harpiks på fingrene og få slutrundedebut. Oversiddere blev denne gang Henrik Mølgaard, Magnus Saugstrup, Mathias Gidsel og Niklas Landin. Med Landin på tribunen blev der således også en startplads til Flensborgs Kevin Møller i målet. Han var således sammen med Simon Hald, der spillede i forsvaret, også eneste spiller fra SG Flensburg-Handewitt der fik lov til at starte.

De danske håndboldherrer fik dog en svær start i den uvante opstilling. Det var ikke at holdet ikke formåede at tilspille sig solide chancer, men de blev til dels misbrugt skammeligt. Således scorede Danmark for første gang efter knap ni minutter.

Forsvaret fik dog bedre fat og Kevin Møller kunne diske op med redninger. Da samtidig også Niclas Kirkeløkke fik indstillet sigtekornet kunne Danmark for første gang overtage føringen.

En føring der voksede til 15-11 til pausen. Forsvaret stod rigtig fint, men fejlene i angrebet blev flere igen. Tre straffekast, der ikke fandt vejen til netmaskerne er kun et lille udsnit. Alligevel var Danmark i fuld kontrol.

En speciel oplevelse fik Aaron Mensing, der med starten af anden halvleg fik lov til at være med. Kun to minutter senere var første slutrunde mål fra Flensborg-spilleren sat ind. I samme ombæring fik også Emil Jakobsen spilleminutter. Det gjorde dog intet ved den danske overlegenheden. Stille og roligt styrede Nikolaj Jacobsens hold slagets gang og fik afprøvet en masse og samtidig sparet kræfter hos de bærende spillere.

Danmark kunne i sidste ende også holde sig skadesfrit i sidste puljekamp og besejre Nordmakedonien med 31-21. Mens SG Flensburg-Handewitts Lasse Svan og Mads Mensah fik en rolig kamp på bænken, fik Kevin Møller, Emil Jakobsen (to mål), Simon Hald (to mål) og Aaron Mensing (tre mål) masser af spilletid.

Slowenien og Vranjes er ude

Den tidligere træner for SG Flensburg-Handewitt, Ljubomir Vranjes, skal allerede efter det indledende gruppespil pakke tasken igen. Slovenien havde ellers alt i egne hænder mod Montenegro i Danmarks pulje for at gå videre til mellemrunden, men heller ikke en fem måls føring undervejs i anden halvleg var nok. Montenegro kæmpede med alt de havde og Vranjes Slovenien viste masser af nerver. I sidste ende tabte favoritterne 32-33 og Vranjes må tage hjem allerede inden mellemrunden går i gang.